Advokater overvejer at lave Princes hjem til turistpark

Skrevet af admin

09/06/2016

Dagens topnyheder

De advokater, der står i spidsen for at gøre boet efter musikstjernen Prince op, overvejer at åbne hans gigantiske hjem i Minnesota for turister. Det skriver det amerikanske medie NBC, der citerer retsdokumenter.

Ifølge dokumenterne går overvejelserne på, hvorvidt man skal åbne op for guidede rundvisninger i huset, hvor Purple Rain-stjernen blev fundet død i april.

Prince efterlod sig ikke et testamente, og derfor står en række advokater altså nu for opgørelsen af hans dødsbo.

Advokaterne har indkaldt en række eksperter, der skal hjælpe dem med at lægge en plan for, hvordan man får gjort Paisley Park, navnet på Princes hjem, til en "forretning", som det hedder i retsdokumenterne.

Prince forventes ifølge NBC at have efterladt sig værdier for mellem 150 og 300 millioner dollar - eller rundt regnet mellem en og to milliarder kroner. Selve Paisley Park er opgjort til omkring 45 millioner kroner.

Prince, der blev 57 år gammel, døde i april efter en overdosis af fentanyl, der er et syntetisk opiat, der er kraftigere end morfin, og som anvendes til behandling hos personer med kroniske smerter. Stoffet er receptpligtigt.

Hans død bliver stadig efterforsket for at fastslå, hvor kunstneren havde fået fat i det smertestillende stof.

Musikeren blev fundet død i sit hjem i Minneapolis i april, da to medlemmer af hans stab fandt ham livløs i en elevator.

Prince, hvis fulde navn var Prince Rogers Nelson, døde dagen inden, at han havde en aftale med en læge, som har specialiseret sig i behandling af afhængighed. Det oplyste denne læges advokat i en erklæring i starten af maj.

Han har solgt mere end 100 millioner album på verdensplan og storhittet med blandt andet numrene "When Doves Cry", "Purple Rain" og "Kiss".

/ritzau/