Advokatfirma fastholder mistanke mod tysk VM-værtskab

Det er fortsat uklart, hvorvidt Det Tyske Fodboldforbund (DFB) købte sig til stemmer i forbindelse med tildelingen af værtskabet for VM-slutrunden i 2006.

Det er konklusionen i en rapport fra det eksterne advokatfirma Freshfields, som har gransket dokumenter og pengeoverførsler i sagen omkring mulig bestikkelse, skriver nyhedsbureauet dpa.

- Vi har ikke beviser for, at der er blevet købt stemmer, men vi kan heller ikke udelukke det, skriver Freshfields i rapporten bestilt af DFB.

Centrum for undersøgelsen var en pengeoverførsel på 6,7 millioner euro (50 millioner kroner) fra den tyske arrangørkomité via Fifa til den tidligere Adidas-chef Robert Louis-Dreyfus.

Ifølge de tyske VM-arrangører var pengene betaling for et kulturelt VM-arrangement, der dog aldrig blev afviklet.

Advokaterne fra Freshfields fandt i forbindelse med undersøgelsen flere mistænkelige pengeoverførsler - blandt andet fra en konto tilhørende legenden Franz Beckenbauer, som var med i den tyske arrangørkomité.

Ifølge Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har utilgængelige vidner, blandt andre den tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter, gjort arbejdet med rapporten svært.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip