Advokatsekretær tager skyld for lækket politirapport

Det var en klar fejl. Sådan siger advokat Hans Boserups advokatsekretær, som tirsdag afgiver forklaring for Retten i Sønderborg i sagen mod den sønderjyske advokat.

Hans Boserup er på anklagebænken for falsk vidneforklaring, overtrædelse af færdselsloven og for to tilfælde af stillingsmisbrug.

Anklageren mener, at Hans Boserup har misbrugt sin stilling og udleveret politirapporter til sine klienter i verserende straffesager.

Men advokatsekretæren, der har været Boserups sekretær siden 2008, forklarer for domsmandsretten, at hun ved en fejl sendte en politirapport til en af Boserups klienter, som sad varetægtsfængslet i arresten i Aabenraa.

- Jeg sendte det i god tro ud til en klients orientering. Jeg har ikke set det som en politirapport. Det er en fejl fra min side, som jeg er ked af, siger advokatsekretæren, der blev uddannet i 2007.

En advokat må gerne udlevere anklagemyndighedens begæring om fortsat varetægtsfængsling til sin klient, men arrestanten må ikke få selve rapporten med den efterforskningsmæssige status udleveret.

Det var en telefonaflytning af arrestanten i Aabenraa arrest, der gav politiet en formodning om, at han havde haft adgang til politiets akter.

Ved en efterfølgende ransagning blev der ganske rigtigt fundet forskelligt materiale, blandt andet udskrifter af grundlovsforhør og politioplysninger om sagens status.

Advokatsekretæren forklarer, at der er strammet op på procedurerne på kontoret, så hun nu kun udsender materiale til klienter efter samråd med Boserup.

Da anklageren spørger, om hun har begået lignende fejl tidligere, er svaret, at det kan hun ikke huske.

Advokatsekretæren er ikke sigtet i sagen.

Anklager Bolette Nørbjerg går efter en frihedsstraf til Boserup samt en frakendelse af retten til at udøve advokatvirksomhed i mindst tre år.

Hans Boserup nægter sig skyldig i alle anklager.

Sagen fortsætter med procedure tirsdag eftermiddag. Det er endnu uvist, om domsmandsretten kan nå at afsige dom i sagen tirsdag eller om en reservedag skal tages i brug.

/ritzau/

Dagens Gossip