Æg og bacon: Er en fed frokost bedre for diabetikere?

Det er forskere fra Israel, der nu kommer med den overraskende melding: En fed frokost med blandt andet æg og bacon er godt for folk med sukkersyge.

Resultatet har de netop fremlagt på en konference i Barcelona, skriver dagensmedisin.no.

Deltagerne i undersøgelen, alle folk med diabetes type 2, blev delt op i to grupper, hvor den ene del fik serveret frokost, der dækkede hele 31 procent af det daglige kalorie-indtag. Hvilket er meget højt.

MADANMELDELSE: Spis ude: Herskabelig brunch på Restaurant Varna

Mens den anden var på frokost med lavt kalorie-indholld, nemlig 12,5 procent.

Testen stod på i 13 uger, og resultatet er noget overraskende.

Både værdien af HbA1c (måler populært sagt blodsukkeret), og blodrykket var reduceret i gruppen, der havde fået serveret den kalorie-tunge frokost - sammenlignet med den lette gruppe.

Omkring 30 procent i den tunge gruppe havde fået mindsket behovet for medicin, mens 17 procent af deltagerne i gruppen med kalorie-let frokost havde øget brugen af medicin.

Samtidig medførte den fede og protein-holdige frokost en øget mæthedsfornemmelse.

En anden ekspert er dog noget forundret over resultatet.

LÆS OGSÅ: Må ikke få bacon på VISA-kort: Kan støde andre kulturer

- Det virker pudsigt. For det vigtigste for en diabetes-patient er at holde vægten. Op mod 80 procent af diabetikerne er nemlig overvægtige, siger professor i ernæringsvidenskab, Christian A. Drevon, til vg.no.

- For både dem og alle andre er det bedste ikke at spise mere end nødvendigt og holde vægten. Generelt skal man spise lidt mættet fedt, og meget frugt og grønt. Man bør også være fysisk aktiv en time hver dag. men jeg kan ikek udtale mig i deltaljer om undersøgelse, da jeg ikke kender studierne bag den, siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip