Ægtepar blev truet med kniv og bagbundet i deres hjem

En ældre mand og kvinde fra Hobro-egnen blev natten til fredag truet med kniv og efterfølgende bagbundet, da tre mænd trængte ind i deres hjem.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

- Vi får en anmeldelse klokken 6.33, da det lykkes manden at slippe fri fra at have siddet bagbundet med sin kone i flere timer. Ægteparret blev truet med kniv, men vi har endnu ikke kendskab til, hvad udbyttet for røverne er, siger vagtchef Mogens Hougesen til Ritzau.

Politiet ved ikke præcist hvor længe, ægteparret har siddet bagbundet, men det drejer sig om flere timer.

I løbet af natten blev en af gerningsmændene i hjemmet for at bevogte ægteparret, mens de to andre kørte til Hadsund og hævede penge på et dankort, de havde presset parret til at udlevere.

Det lykkedes at hæve et "lille" beløb cirka klokken 5 i nat, hvorefter de to kom tilbage for at hente den tilbageværende mand.

Ejendommen ligger i byen Stinesminde ved Hobro. Røverne kom ind i huset ved at brække et vindue op.

Efter røveriet er de tre formentlig østeuropæiske mænd flygtet fra stedet i ægteparrets koksgrå Audi Q5, som nu er efterlyst. Det var også i den, at to af røverne kørte til Hadsund.

Politiet frygter, at de tre mænd er på vej ud af Danmark i bilen, der har registreringsnummer FM 16 749.

- Vi vil meget gerne høre fra vidner, der har set bilen i området eller andre steder, for vi har en formodning om, at de tre mænd nok søger ud af landet, siger vagtchefen.

Kriminalteknikere er sendt til stedet, ligesom ægteparret på henholdsvis 68 og 66 år bliver undersøgt af retslæger.

- Ægteparret er rystet over den voldsomme oplevelse, men er ikke fysisk skadet. Der går cirka en halv time fra, at mændene forlader hjemmet, til manden slipper fri og kan slå alarm. De tre mænd tog kniven med fra stedet igen, oplyser vicepolitikommissær Johan Nielsen.

/ritzau/

Dagens Gossip