Ældre ægtepar indgik selvmordspagt: Ville ikke på plejehjem

En helt og aldeles hjerteskærende historie om et ældre ægtepar får stor opmærksomhed på sociale medier i disse dage.

Engelske David og Bridget Brittain på henholdsvis 86 og 84 tog livet i egne hænder, da de valgte at blive medlemmer af en selvmordsgruppe ved navn Exit. Det skriver Mirror

Det aldrende ægtepar havde været sammen i 65 år, da de i fællesskab tog beslutningen om selv at være herre over, hvornår de ville forlade jorden. 

Mirror skriver, at deres store frygt var at komme på plejehjem og derved miste deres frihed og selvstændighed. Ingen af dem havde lyst til at være afhængig af hjælp fra andre.

Bidget og David begik begge selvmord ved at trække en pose med dødeligt gas over hovedet. Først Bridget, så David.

Ægteparret blev fundet døde af en rengøringsdame i deres villa i Yelverton, Delvon.

Læs også: 15-årig pige begår selvmord - først bagefter opdager moderen den grufulde årsag

Deres to døtre Susan Keeling på 57 og Judith Thompson på 59 år har siden udtalt sig til pressen:

- Vores forældre var stolte mennesker, gift i over 60 år. De havde brug for hinanden og stolede på hinanden. Far hadede det, hvis mor var væk en aften. De ville være sammen. De ville ikke være væk fra hinanden, de ville ikke leve uden hinanden, fortæller de ifølge MIrror.

Selvom døtrene forstår, hvorfor deres forældre tog den voldsomme beslutning, understreger de, at de ikke har bakket op om valget:

- Vi ville ikke have, at de gjorde det, lyder det.

- De har gjort, hvad de sagde, de ville gøre. Det kom som et stort chok, men der er noget trøst i, at de stadig er sammen.

David og Bridget blev angiveligt medlemmer af selvmordsgruppen Exit tilbage i 2010. Samme år købte de alle remedierne til at tage livet af sig, og de næste fem år talte de åbent om, hvad de havde i sinde at gøre.

Men i løbet af de sidste 18 måneder frem til deres død, stoppede de med at nævne det. Det vides ikke, hvad der fik ægteparret til at begå selvmord netop nu, men ifølge Mirror blev deres gamle hund Tink aflivet ugen før, og David var faldet på omkring samme tid uden at fortælle det til døtrene.

Efterforskere fandt håndskrevne breve til døtrene i parrets hus. De fandt også dokumenter om Exit og instrukser til at begå selvmord.

Exit vil ikke bekræfte over for Mirror, at ægteparret Brittain var medlemmer af gruppen. 

- Vi tilbyder information til personer, som ønsker at slutte deres liv på en fredfyldt måde, siger talsmand Tom Curran til Mirror.

Læs også: Hendes mand begik selvmord: Da hun så billederne af sig selv i undertøj, gik den grusomme sandhed op for hende

- Vi tilbyder ikke værktøj, fordi det teknisk set ville være ulovligt. Jeg har ikke nogen idé om, hvor mange personer, der har brugt vores metoder til at begå selvmord, tilføjer han og understreger, at det ikke er alle, de ønsker at vejlede:

- Vores råd er rettet mod dødeligt syge mennesker og ældre. Vi ville ikke have det godt med at give råd til en teenager.

Exit skriver på deres hjemmeside, at gruppen mener, at det er en fundamental menneskerettighed at kunne afslutte sit liv på en måde, som er pålidelig, fredelig og på et selvvalgt tidspunkt.

Har du selvmordstanker? Så kontakt Livslinien HER.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip