Ældre kvinde fik tapet mund og hænder under hjemmerøveri

En 81-årig kvinde på Bornholm blev fredag morgen udsat for et hjemmerøveri. En mand tiltvang sig adgang til hendes hjem og truede sig til hendes dankort med kode. Kort efter blev der hævet 6000 kroner på kortet i en hæveautomat, oplyser Bornholms Politi.

Klokken var omkring syv fredag morgen, da en mand ringede på hos kvinden på Østergade i Rønne.

- Da hun åbnede døren, tiltvang han sig adgang til bopælen og truede kvinden til at gå ovenpå, hvor han tapede hendes mund og hænder. Herefter tog han kontanter fra hendes pung samt hendes dankort, og i tasken lå også koden til kortet, skriver Bornholms Politi i en pressemeddelelse.

Kort tid efter at manden var forsvundet fra kvindens hjem, blev der hævet 6000 kroner i en automat hos Danske Bank på Store Torv i Rønne.

Politiet fik anmeldelsen om hjemmerøveriet klokken 7.36 og søger nu vidner, der kan hjælpe med at identificere gerningsmanden.

Ham har kvinden beskrevet som omkring 180 centimeter høj og slank. Ifølge kvinden talte han rigsdansk og har en ungdommelig stemme.

Politiet har offentliggjort et billede fra et overvågningskamera, der viser en mørkklædt mand ved hæveautomaten. Han er iført sort hættetrøje og mørke bukser med en hvid stribe ved sidesømmene.

Under røveriet var manden maskeret. Han havde et rødt tørklæde for den nederste del af ansigtet og en mørk hue trukket godt ned over øjenbrynene.

Folk med oplysninger om røveriet kan kontakte Bornholms Politi på telefon 114 eller på 5690 1448.

/ritzau/

Dagens Gossip