Ældre mænd holdt fanget i garage i 10 år

Fire ældre mænd er blevet holdt fanget i et hus i Texas i op til 10 år, hvor de blev tvunget til at aflevere deres forsørgelseskroner fra staten.

Tre af mændene - der er 80, 74 og omkring 50 år - var så underernærede, at de nu er indlagt på et hospital. Myndighederne er stadig ved at undersøge om tre mentalt tilbagestående kvinder, som levede i huset i Houston, også blev holdt fanget.

En mand, som ikke boede i boligen i den amerikanske delstat, er blevet taget med på politistationen. Men der er endnu ikke rejst nogen sigtelser i sagen.

De ældre mænd blev tvunget til at sove på et linoleumsgulv i en ombygget garage og havde ikke adgang til et badeværelse, fortæller en talsmand for politiet i Houston. Det eneste møbel i rummet var én stol.

- De blev lokket til huset, da de blev lovet øl og cigaretter. De fik ikke lov til at forlade stedet og blev tvunget til at aflevere deres offentlige forsørgelse, siger Kese Smith.

Mændene blev befriet, efter at politiet fik et tip om, at flere personer blev holdt indespærret i huset.

En af de ældre mænd har fortalt politiet, at han var holdt fanget i 10 år. De andre tre har været indespærret i kortere tid, lyder det.

I maj blev tre kvinder befriet efter 10 år i fangenskab i Cleveland i delstaten Ohio. Den formodede bortførere Ariel Castro er siden blevet tiltalt for næsten 1000 tilfælde af voldtægt, kidnapning og andre forbrydelser.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip