Ældre Sagen: Stop for gratis vaccine »fuldstændig hovedløst«

»Jeg synes, det er en proportionsforvrængning, at politikerne nu vil kaste sig over tilskud til influenzavacciner i stedet for at se på den alvorlige forringelse af hjemmehjælp og service af ældre i kommunerne. Hvis de tror, man kan spare penge på det her, så ser de fatamorgana,« siger underdirektør i Ældre Sagen, Michael Teit Nielsen, der forklarer, at den økonomiske gevinst ved at fjerne aldersbestemte tilskud, vil »fordampe til ingenting på grund af øget administration«.

Ole Sohn siger til Jyllands-Posten tirsdag, at han ønsker at fjerne tilskud til den gratis influenzavaccine, fordi det hører en anden tid til. Den nye generation af ældre kan i højere grad forsørge sig selv og skal derfor betale det samme som alle andre, forklarer han.

Men det argument er helt hen i vejret, mener Ældre Sagen.

»Den gratis influenzavaccination er indført efter anbefaling fra WHO, fordi man ved, at der er en overdødelighed på grund af influenza blandt ældre over 65 år,« siger Michael Teit Nielsen.

Han forklarer, at politikerne i 2002 indførte loven om gratis influenzavaccination til borgere over 65 år, fordi Sundhedsstyrelsen vurderede, at det kunne forebygge 470 influenzarelaterede indlæggelser og 196 dødsfald om året.

I de Konservative foreslår man at nedsætte en kommission, der skal se på, hvordan man lave et mere enkelt system, så gevinsten ikke bliver brugt på øget administration og bureaukrati, forklarer partiets fungerende politiske ordfører Mike Legarth (K) til Jylland-Posten.

Dagens Gossip