Ældre Sagen: Undersøgelse udfordrer vores selvforståelse

»Det er tankevækkende og noget overraskende, at det er sådan, og det udfordrer den danske selvforståelse, da noget tyder på, at det ikke er så godt herhjemme, som vi selv går og tror,« siger Jens Højgaard, der er souschef i Ældre Sagen, og uddyber:

»Det overrasker mig, at Danmark ligger så langt nede, når det gælder indkomst, altså vores pensionssystem, da det for nylig er blevet udnævnt til verdens bedste.«

Bistandsorganisationen Help Age Internationale har undersøgt levevilkårene for personer over 60 år ved at se på parametre som blandt andet indkomst, beskæftigelse, uddannelse og sundhed. På parametret indkomst ligger Danmark på en overraskende 21. plads, mener Ældre Sagen, mens sundhedstilstanden som forventet trækker ned i den samlede vurdering.

»På sundhedsområdet overrasker det mig ikke, da vi har en lav levealder i Danmark, hvilket vi har vidst i mange år. Og det bliver bekræftet af denne her undersøgelse,« siger Jens Højgaard.

Trods den lidet flatterende 17. plads mener Ældre Sagens souschef generelt, at de fleste danske pensionister »er glade og tilfredse og klarer sig godt«.

»Men undersøgelsen giver anledning til, at vi ser os selv i øjnene og kigger på ældreområdet, der i mange år har været udsat for besparelser. Jeg har hørt en åbningstale i Folketinget i dag (tirsdag, red.), hvor ældreområdet slet ikke bliver nævnt, og der kunne måske godt være brug for mere fokus på ældreområdet,« siger Jens Højgaard.

Help Age International har i undersøgelsen »Global Age Watch Index 2013« undersøgt levevilkårene i 91 lande, der dækker 89 procent af verdens befolkning, ud fra 13 forskellige parametre.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip