Ældrerådet foreslår buskort til alle kommunens ældre

Det handler om en ordning, som Ældrerådet i Kolding har arbejdet med de seneste fire år, og som har kørt i flere andre kommuner med stor succes med resultatet flere passagerer i de halvt – eller ofte helt tomme busser. Det skriver Vamdrup Netavis.

I Københavns-området har en lignende ordning fungeret med succes i mange år under kælenavnet ”mimrekort”. I Randers har ordningen skaffet op mod tyve procent flere passagerer til busserne.

Ældrerådet vil med forslaget gøre op med de altid hidtil kendte besparelsesparametre: Højere priser og dårligere køreplaner - med resultatet endnu færre passagerer.

Rådet påpeger, at forslaget ikke kræver flere busser på vejene eller mere personale. Og det betyder færre ældre bilister på vejene og dermed mindre CO2. Busserne, pensionisterne kan benytte med kortet, kører jo alligevel, nu blot uden ret mange passagerer:

- Vi har naturligvis kikket til modellen i Randers, fordi Randers og Kolding kommuner kan sammenlignes. Her har omkring 6.000 pensionister indtil nu købt kortet. Og har medført en stigning i passagerantallet i busserne på op til 20 procent. Og det er blevet en så stor succes, at man der bestemt ikke vil af med ordningen igen, siger formand for Ældrerådet i Kolding, Ivan D. Johansen til Vamdrup Netavis.

Ældrerådet påpeger endvidere, at der også ligger store sociale fordele og mere lighed for ældre medborgere i ordningen:

- Den giver større samvær, og ens priser for alle pensionister, uanset hvor de bor i kommunen, for at komme ind til byen. Måske for at besøge Borgerservice, til kulturelle arrangementer eller for at deltage i det frivillige arbejde, som kommunen tilbyder, lyder det fra rådet.

Ordningen med buskort til ældre anslås at koste kommunen 2.6 millioner kroner årligt.

Alle politiske partier i byrådet har angiveligt taget godt imod forslaget, og at det nu med stor opbakning indgår i de forstående budgetforhandlinger.

Dagens Gossip