Ældresagen kritiserer embedsmænd i sag om boligydelsen

Talerøret for landets ældste borgere, Ældresagen, jubler over, at regeringen og de blå partier ikke vil skære i boligydelsen for personer med lave indkomster.

Men Finansministeriets embedsmænd har handlet "kritisabelt".

Det siger Bjarne Hastrup, administrerende direktør i Ældresagen, til Ritzau.

- Det vækker en stor glæde på vegne af de folkepensionister og førtidspensionister, for de stod til at miste penge, som de ikke havde.

- Men i sejren skal man også være storsindet. Vi vil takke dem, der har støttet os, men også dem, der ikke har, siger han.

Her henviser Bjarne Hastrup til Finansministeriets embedsmænd, som han mener har fejlet i sagen.

- Embedsmændene har ikke regnet det godt nok igennem. Jeg synes, at det er kritisabelt, at de ikke har regnet konsekvenserne ordentligt ud for pensionister og folk på plejehjem, siger han og understreger, at han har "tilgivet" embedsmændene.

Boligydelsen har været et stort stridspunkt i den forgangne uge, hvor især Dansk Folkeparti har fået kritik for den planlagte besparelse. Ifølge kritikere ville den ramme op til 175.000 pensionister.

Partiet afviste i første omgang, at ændringen ville betyde noget for pensionister med en årsindkomst under 150.000 kroner. Men siden har partiet indrømmet, at det ikke passer.

DF havde ifølge eget udsagn fået finansministerens ord for, at besparelsen ikke vil ramme denne gruppe.

Nu skal diskussionen på bordet igen til foråret, og her satser Ældresagen på, at man får en ordentlig aftale til fordel for de ældre.

- Vi skal sætte os ned med alle politiske partier og Finansministeriets embedsmænd, så vi er helt med på, hvilken vej de kommer til at gå, siger Bjarne Hastrup.

Socialdemokraterne mener dog ikke, at landets pensionister helt kan ånde lettet op.

- Der er totalt kaos i blå blok. Det er jo ikke sådan, at man har aflyst besparelsen, og derfor lever pensionisterne i uvished indtil da, siger finansordfører Benny Engelbrecht, og tilføjer:

- Det betyder, at man står over for at vedtage en finanslov med et ufinansieret element.

Finansloven vedtages efter planen i Folketinget torsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip