Ændringer i Herreligaen - men slutspillet bevares

Et udvalg i Divisionsforeningen Håndbold har afsluttet arbejdet omkring de fire strukturmodeller, man har haft på tegnebrættet for Herreligaen. Og efter et møde med de klubber, der er repræsenteret i ligaen i den kommende sæson, er der nu opnået enighed om, hvordan man ønsker, at Herreligaen skal se ud i fremtiden.

Der er ingen ændringer i forhold til antallet af hold i ligaen, der bliver fastholdt på 14, hvor alle møder hinanden ude og hjemme i grundspillet. Slutspillet fortsætter også på samme måde som hidtil med de otte bedste mandskaber, som inddeles i to puljer - heraf går de to bedste fra hver pulje videre til DM-semifinalerne.

Men i forhold til den nederste del af tabellen ønsker klubberne at få ændret på afviklingen. Klubberne vil have afskaffet det nedrykningsspil, som i øjeblikket involverer nummer 9-13 fra ligaen og nummer 2-4 fra 1. division.

I stedet vil man have indført playoff-kampe mellem nummer 12 og 13 fra ligaen og henholdsvis nummer 3 og 2 fra 1. division.

Samtidig skal nummer 14 fra ligaen rykke direkte ned, mens vinderen af 1. division rykker direkte op. Og i modsætning til den nuværende model er nummer 9, 10 og 11 fra ligaen sikret overlevelse efter grundspillet og kan dermed gå tidligt på sommerferie.

Divisionsforeningen Håndbold forventer, at forslaget om strukturændringen behandles på et mødes i DHFs prof-udvalg i september. Bliver forslaget vedtaget - hvilket normalt er en formalitet - vil ændringerne træde i kraft fra sæsonen 2014/2015.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip