Æres Bodil til Jesper Langberg

Skuespilleren Jesper Langberg får en Æres Bodil for sit lange virke på både film, teater, tv og radio. Det er Danske Filmkritikere, der har besluttet at hædre Jesper Langberg ved den store prisuddeling, der finder sted 1. februar 2014.

Den nu 73-årige Jesper Langberg blev blandt andet kendt i hele Danmark for sin rolle som bankdirektør Kresten Skjern i TV-serien Matador.

Den folkekære skuespiller blev uddannet ved Det Kongelige Teater Elevskole i 1965, og har siden gennembruddet som Gyldenstjerne i " Rosenkrans og Gyldenstjerne er døde" i 1968 på Det Kongelige Teater høstet flere store priser og anerkendelser.

Formanden for de Danske Filmkritikere, Jacob Wendt Jensen, begrunder valget af Jesper Langberg således:

- Jesper Langberg er en ganske særlig størrelse i dansk teater, tv og ikke mindst film. Hans replikker er klare og dannede, men der er oveni købet også altid flere spændende lag i hans karakterer.

- Langberg er måske ikke den, man sådan lige lægger først mærke til i hans film, men han er ofte den man glemmer sidst, udtaler Jacob Wendt Jensen.

Han tilføjer, at Jesper Langberg er en type skuespiller, der i sine roller langsomt sniger sig ind på beskueren, fordi han spiller sine roller gennemtænkt.

- Han giver alle sine roller en helt særlig følsomhed.

- Derfor er det ganske naturligt, at vi i Danske Filmkritikere nærmest ikke kan vente med at give Jesper Langberg en Æres-Bodil for hans samlede virke i dansk film, der tæller mere end 40 filmroller fra midten af 1960’erne helt op til i dag, siger Jacob Wendt Jensen.

Jesper Langberg har to gange tidligere modtaget en Bodil. Det skete i 1968 for bedste hovedrolle i "Sådan er de alle" og i 1994 for bedste birolle i filmatiseringen af forfatteren Hans Scherfigs bog "Det Forsømte Forår".

Jesper Langberg trak sig tilbage fra det aktive skuespillerliv efter sin 50 års jubilæumsforestilling "Kærestebreve" på Folketeatret tidligere på året.

/ritzau/

Dagens Gossip