Ærgerlig Pytlick: Vi havde styr på dem

Det danske kvindelandshold gjorde mange ting rigtigt og pressede Serbien til det yderste. Derfor er det ekstra bittert, at det var danskerne, der gik fra banen som tabere med 22-23 i VM-kampen onsdag aften.

Sådan lyder det fra landstræner Jan Pytlick umiddelbart efter dramaet i Nis.

- Jeg er skuffet. Vi skulle jo vinde sådan en kamp. Vi var, hvor vi skulle være, var indstillet på deres spil og havde styr på dem, siger Pytlick.

- Vi mistede lidt af grebet i den sidste periode af kampen. Vi kom til at forcere vores angrebsspil, byggede ikke angrebene nok op og havde ikke nok tålmodighed.

- I forsvaret kom vi til at stå lidt for langt fra hinanden til sidst. Andrea Lekic fik vi ikke så god kontrol på som i første halvleg. Det kom til at gøre en forskel, lyder analysen fra landstræneren.

Han havde på forhånd været en smule i tvivl om, hvor stærkt hans hold egentlig er, når det gælder kampe mod de bedste hold i verden.

Men landstræneren fik positive svar på mange af sine spørgsmål. Hans forsvar tog flot fat, og Rikke Poulsen aflyste diskussionen om, hvorvidt Danmark er stærkt nok besat på målvogterpladsen i Sandra Tofts fravær.

- Jeg er meget tilfreds med præstationen i den kulisse. Men det havde betydet meget, hvis vi havde vundet. Både pointmæssigt og oppe i hovedet.

- Vi viste god moral og fight. Rikke Poulsen stod en fantastisk kamp. Og ellers var den mentale parathed der. Det så meget, meget fint ud i forsvaret, men vi manglede lidt i vores angrebsspil, siger Jan Pytlick.

Danmark møder Brasilien fredag aften i den femte og sidste gruppekamp. En dansk sejr på mindst to mål vil sikre holdet førstepladsen på trods af onsdagens nedtur.

/ritzau/

Dagens Gossip