Ærlig SAS-chef: Det er sidste udkald for os

Den store plan for at gøre SAS mere konkurrencedygtig er ifølge SAS-chef Rickard Gustafson sidste udkald, hvis der fortsat skal være et SAS.

- Vi har fået denne sidste chance for at begynde forfra og gennemføre disse fundamentale forandringer, siger han i forbindelse med mandagens fremlæggelse af spareplanen.

Med udtalelserne lægger SAS-chefen i høj grad pres på de ansatte, der skal godkende de foreslåede ændringer i blandt andet arbejdsvilkår.

- Jeg ved, at vi kræver meget af vores medarbejdere. Men der findes ingen anden udvej, lyder de skæbnesvangre toner fra koncernchefen.

- Jeg håber, at vores loyale og dedikerede medarbejdere har viljen til at kæmpe for, at SAS skal overleve og dermed sikre vores arbejdspladser, siger Rickard Gustafson.

Hvis det sker, kan SAS ifølge Gustafson på længere sigt investere i nye fly og udvikle virksomheden.

- Vi har nu de finansielle forudsætninger på plads for at gennemføre planen som resultat af, at kreditfaciliteter er genforhandlet med banker og vores ejere, siger Rickard Gustafson.

- Men kreditterne afhænger af en fuld gennemførelse af planen, og af at nye aftaler med de ansatte falder på plads inden for kort tid, tilføjer han.

Dagens Gossip