Ærø sætter ambitiøst klimamål: CO2-neutral inden 2025

Lokale vindmøller og fjernvarmeanlæg med solfangere har i forvejen reduceret Ærøs CO2-udslip. Nu har kommunalbestyrelsen vedtaget at sætte ambitionsniveauet for øens grønne omstilling endnu højere: Målet er, at Ærø skal være CO2-neutral inden 2025.

Det er en del af målsætningen i en ny klima- og energiplan, som Ærø kommunalbestyrelse har godkendt med stemmerne 8 for og 7 imod, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Elfærger og flere vindmøller

CO2-udslippet fra transport og især øens tre færger er den store udfordring for at nå målet om at blive CO2-neutral. Flere vindmøller og elfærger kan være en del af løsningen.

Et forprojekt støttet af Syddansk Vækstforum er i gang for at undersøge, om det teknisk og økonomisk kan lade sig gøre at udskifte færgerne med elfærger.

Ærø Elforsyning, som er fusioneret med SE (Syd Energi), ønsker at opstille tre vindmøller ved Leby Kobbel på den vestlige del af Ærø. Hvis planerne får de nødvendige godkendelser, forventes de tre møller at snurre om to-tre år.

Elforsyningen køber selv den ene af møllerne. To af møllerne vil blive solgt som anparter til ejere af sommerhuse og helårsejendomme på Ærø.

Ærø kommunalbestyrelse har med et knebent flertal netop godkendt, at forundersøgelserne kan sættes i gang.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip