Af nordiske borgere drikker danskere mindst - på flyet

Det viser en undersøgelse af skandinaviske flypassagerers rejsevaner fra rejsebureauet Expedia.

4.000 er blevet interviewet, og af de danske respondenter svarer 41 procent, at de siger ja tak til alkohol om bord på flyet, mens det gælder 45 procent af nordmændene og 52 procent af svenskerne. Det er også flest svenskere, der får fyldt glasset tre-fire gange, nemlig 11 procent, hvor kun seks procent af danskerne og ni procent af nordmændene følger trop.

Mens danskerne altså holder mest igen med de våde varer, er vi glade for mad. Men helst den gratis af slagsen, og er den ikke det, vælger næsten hver femte at smøre en madpakke hjemmefra. Det gælder kun for 13 procent af svenskerne og 16 procent af nordmændene.

I lufthavnenes taxfree shoppingområder er vi danskere også dem, der bruger færrest penge, når vi hiver dankortet op af lommen. Mens 58 procent maksimalt bruger 500 kroner i lufthavnen eller om bord på flyet, og 10 procent handler for 1.000 kroner eller mere, shopper flere end dobbelt så mange nordmænd, 26 procent, for 1.000 kroner eller derover.

Endelig viser undersøgelsen, at alle skandinaver er enige om, at manglende benplads er det største irritationsmoment på en flyvetur, mens andenpladsen for nordmænd og danskere går til larmende og uregerlige børn.

Dagens Gossip