Afdød dopingchef ville afsløre russisk svindel

Skrevet af admin

21/02/2016

Mest læste i dag

Den tidligere chef for Ruslands Antidopingagentur (Rusada) Nikita Kamayev ønskede at skrive en bog og afsløre sandheden om russisk doping.

Den i dag afdøde Kamayev tog kontakt til den britiske avis Sunday Times og skrev i en mail, at han ville fortælle sandheden om Ruslands hemmelige udvikling af dopingpræparater.

- Jeg vil skrive en bog med den sande historie om farmakologi inden for idræt og doping i Rusland siden 1987, da jeg var en ung forsker og arbejdede på et hemmeligt laboratorium ved det sovjetiske institut for idrætsmedicin, skrev Kamayev.

Den tidligere dopingchef hævdede i mailen, at han havde fakta og information, som ikke tidligere er blevet publiceret.

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) afslørede i november, at der er foregået systematisk doping i russisk atletik.

Russiske atletikudøvere er indtil videre udelukket fra alle internationale konkurrencer af Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Også Rusada blev udelukket, og Kamayev blev tvunget til at trække sig fra posten i december. For en uge siden døde Kamayev pludselig. Han blev 52 år.

Dødsfaldet skete dermed kun to måneder efter, at Kamayev sammen med flere andre chefer i Rusada trådte tilbage på grund af den verserende dopingskandale i russisk atletik.

Ifølge Ramil Khabriev, tidligere generaldirektør i Rusada, er Nikita Kamayev "formentlig" død af et hjerteanfald.

/ritzau/