Afdød paves blod er stjålet fra katedralen i Köln

Skrevet af admin

05/06/2016

Dagens topnyheder

Politiet i Köln har fået en noget utraditionel opgave, efter at et særligt klædestykke er meldt forsvundet fra katedralen i Köln, Kölner Dom.

Ifølge politiet er der det særlige ved klædestykket, at der er en dråbe af den afdøde pave Johannes Paul II's blod på det.

Politiet siger, at en gæst i kirken søndag morgen opdagede, at genstanden med klædestykket er væk. Gæsten sagde det til ansatte i kirken, og så kom politiet på sagen.

Klædestykket med pavens blod blev opbevaret i et glas ved en statue af pave Johannes Paul II, der var leder af den katolske kirke fra 1978 til sin død i 2005.

Politiet mener, at glasset er fjernet fra stedet på et tidspunkt mellem lørdag aften og søndag morgen.

Avisen Kölner Stadt-Anzeiger skriver mere præcist, at glasset er forsvundet mellem lørdag klokken 19.00 og søndag klokken 07.55.

- Selv om værdien af materialet er lav, så har det en høj åndelig værdi, siger Gerd Bachner, en ledende embedsmand i katedralen i en politierklæring.

Bachner opfordrer tyven til at levere glasset med pavens blod tilbage.

Kölner Stadt-Anzeiger skriver, at blodet kommer fra en prøve, som Johannes Paul gav kort før sin død i 2005.

Klædestykket har været i katedralen siden 2013.

Gerd Bachner siger ifølge avisen, at der ellers har været et æreskodeks blandt tyve.

- Domkirken stjæler man ikke fra, siger han og tilføjer:

- Pave Johannes Paul II bevægede hele verden. Han berørte mange mennesker og skabte eftertænksomhed. Jeg appellerer til, at gerningsmanden eller gerningsmændene besinder sig og afleverer glasset tilbage.

/ritzau/Reuters