Afdød russisk advokat dømt for skattesnyd

Magnitsky døde i 2009 i en alder af 37 år efter at have tilbragt et år i fængsel.

Under sit fængselsophold blev han ifølge eget udsagn nægtet lægehjælp, ligesom han blev udsat for voldsom behandling fra myndighedernes side - alt sammen i et forsøg på at få ham til at erkende skatteunddragelsen og levere beviser mod sin britiske klient, William Browder.

Netop Browder, der er medstifter af investeringsfirmaet Hermitage Capital Management, blev der også fældet dom over torsdag. I absentia blev han idømt ni års fængsel, ligeledes for skatteunddragelse.

Browder er bosat i Storbritannien, og Interpol har nægtet at sætte ham på sin liste over eftersøgte personer, da man finder de russiske myndigheders sag mod ham politisk. Derfor er risikoen for fængsling minimal.

William Browder har siden Magnitskys død stået i spidsen for en international kampagne, hvis formål det er at afsløre korruption og straffe de russiske myndigheder, som han holder ansvarlig for advokatens død.

Sagen har tidligere været genstand for stor offentlig opmærksomhed, og torsdagens to domme risikerer at slå yderligere skår i det anstrengte forhold mellem vestlige og russiske myndigheder samt gøre skade på præsident Putins omdømme.

Et menneskeretsråd i Rusland har understreget, at der var tegn på, at Sergei Magnitsky blev banket til døde under sit fængselsophold, men Putin har affejet beskyldningerne og understreget, at advokaten døde som følge af en hjertefejl.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip