Affære fælder Dyrby som nyhedsdirektør på TV2

Michael Dyrby fratræder sin stilling som nyhedsdirektør på TV2 med øjeblikkelig virkning. Nyhedsdirektøren har opsagt sin stilling på grund af private forhold, oplyser TV2 tirsdag på sin hjemmeside.

57-årige Dyrby orienterede TV2's direktør, Merete Eldrup, mandag, hvor de blev enige om, at det ikke kunne være anderledes.

Dyrby har haft en affære, fortæller han selv i pressemeddelelsen. Det er den, som har udløst hans fratrædelse.

- Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position.

- Det kan man ikke som nyhedsdirektør. I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale.

- Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes. Jeg har ikke været udsat for afpresning, men materialets tilstedeværelse er nok, siger han i pressemeddelelsen.

Dyrby fortæller samtidig, at det er hans eget valg, at han ikke længere skal være nyhedsdirektør.

Han siger blandt andet, at det er nødvendigt, at "en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger".

Dyrby bliver afløst af Mikkel Hertz, som konstitueres som nyhedsdirektør. Hertz er nyhedschef og leder af nyhedscentret.

Dyrby har været hos TV2 siden 1994. I april 2010 indtrådte han i direktionen.

- Det er med beklagelse, at jeg må tage Michael Dyrbys opsigelse til efterretning, men jeg respekterer hans beslutning, siger TV2's administrerende direktør, Merete Eldrup, der samtidig takker Dyrby for indsatsen.

- Michael Dyrby har været en engageret kollega og en kompetent nyhedsdirektør, som har tjent TV2 i mange år og været med til at sikre vores position i nyhedsbilledet i dag.

/ritzau/

Dagens Gossip