Affære fælder Dyrby som nyhedsdirektør på TV2

Michael Dyrby fratræder sin stilling som nyhedsdirektør på TV2 med øjeblikkelig virkning. Nyhedsdirektøren har opsagt sin stilling på grund af private forhold, oplyser TV2 tirsdag på sin hjemmeside.

57-årige Dyrby orienterede TV2's direktør, Merete Eldrup, mandag, hvor de blev enige om, at det ikke kunne være anderledes.

Dyrby har haft en affære, fortæller han selv i pressemeddelelsen. Det er den, som har udløst hans fratrædelse.

- Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position.

- Det kan man ikke som nyhedsdirektør. I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale.

- Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes. Jeg har ikke været udsat for afpresning, men materialets tilstedeværelse er nok, siger han i pressemeddelelsen.

Det er en kvinde uden for TV2, som Dyrby har haft en affære med, oplyser han i en intern mail til medarbejderne på TV2. Han skriver samtidig, at flere medier siden har vist interesse for sagen.

Der er mindst et medie, der har været i besiddelse af det "kompromitterende materiale". BT skriver i en artikel, at mediet i noget tid har været i besiddelse af materialet, men har valgt ikke at bringe det.

Det drejer sig ifølge avisen om "sms'er med seksuelt indhold og flere nøgenbilleder", som Dyrby har sendt til sin elskerinde.

Det var Dyrbys eget valg at trække sig fra stillingen som nyhedsdirektør, fortæller han.

Han siger blandt andet, at det er nødvendigt, at "en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger".

Han bliver afløst af Mikkel Hertz, som konstitueres som nyhedsdirektør. Mikkel Hertz er nyhedschef og leder af nyhedscentret.

Dyrby har arbejdet i TV2-regi siden 1989. I april 2010 indtrådte han i direktionen. Merete Eldrup takker Dyrby for hans indsats.

- Det er med beklagelse, at jeg må tage Michael Dyrbys opsigelse til efterretning, men jeg respekterer hans beslutning.

- Michael Dyrby har været en engageret kollega og en kompetent nyhedsdirektør, som har tjent TV2 i mange år og været med til at sikre vores position i nyhedsbilledet i dag, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip