Afgående 3F-formand: Beskæftigelsesindsatsen skal lægges om

»Det er et ufravigeligt krav, at hele beskæftigelsesindsatsen skal lægges om. På den sidste kongres sagde jeg, at der skulle køres en bulldozer igennem hele systemet. Bulldozeren er klar, dieselen er fyldt på tanken, og skovlen er sænket,« sagde formanden til de 863 delegerede.

»Vi vil ikke acceptere, at der blot bliver ændret et par hjørner hist og her. Et nyt system skal passe til fremtidens arbejdsmarked«.

Ifølge den afgående formand giver det nuværende system ikke de ledige tilstrækkelige kvalifikationer til at få job på det danske arbejdsmarked.

»Jeg gider ikke se mere hovedløs aktivering, som ikke forbedrer kvalifikationerne for de enkelte medlemmer. Det er helt åndssvagt, at folk går så lang tid i et dagpengesystem og ikke bruger tiden på noget fornuftigt,« understreger formanden og erklærer, at en forbedret beskæftigelsesindsats vil blive et centralt emne i efterårets politiske forhandlinger.

Forud for kongressen meddelte Poul Erik Skov Christensen, at han på grund af hjerteproblemer ikke genopstiller som forbundsformand for 3F.

Det står klart, at afløseren på posten bliver forbundssekretær Per Christensen, efter at Jan Villadsen, formanden for 3Fs Transportgruppe, i sidste uge trak sit kandidatur.

Dagens Gossip