Afgående borgmester ser sin opgave som fuldført

»For mig er det drømmejobbet. Det her med at sikre, at unge får en god uddannelse, der fører til et godt job og et godt liv, er rigtig vigtigt. Jeg glæder mig meget til at være med til at løfte den opgave,« siger 29-årige Anne Vang, der første gang blev valgt til Københavns Borgerrepræsentation i 2005.

Kan du ikke udrette mere som borgmester end som direktør?

»Det kan jo diskuteres. Det at lede en uddannelsesinstitution er både et meget vigtigt ansvar og en stor opgave,« siger hun og understreger, at det er med »et vist vemod«, hun forlader politik.

Anne Vang mener, at hendes opgave som borgmester er fuldført.

»Jeg har haft en opgave, som jeg er blevet pålagt af både vælgerne og mit parti, og den har jeg fuldført,« siger hun.

Selv om der er mindre end tre måneder til kommunalvalget, hvor Anne Vang indtil onsdag var en af de socialdemokratiske topkandidater, afviser hun, at tidspunktet for hendes farvel er uheldigt.

»Det er faktisk valgt med omhu, fordi jeg har fuldført min opgave som borgmester. Jeg synes, det er noget rod at stille op til valg og så gå lige efter. Skal man forlade politik, synes jeg, det rent demokratisk er den klart bedste løsning at gøre det i slutningen af en valgperiode,« siger hun.

Anne Vang vil ikke afvise, at vælgerne engang i fremtiden kan stemme på hende igen:

»Jeg skal ikke udelukke, at jeg om mange år kaster mig over politik igen, fordi jeg har været rigtig glad for at være politiker.«

Anne Vangs farvel giver Socialdemokraterne i København noget at tænke over:

»Det er pludseligt, så nu skal vi i gang med at finde ud af, hvem der skal afløse Anne. Jeg regner med, at vi finder afløseren i løbet af et par dage,« siger gruppeformand Jesper Christensen (S) og medgiver, at det er en udfordring:

»Det er klart, men jeg er sikker på, at vi nok skal få styr på det«.

Han kalder Anne Vang en blændende politiker, og han er sikker på, hun bliver en succes i det nye job:

»Jeg er sikker på, at Anne bliver en fremragende direktør«.

Dagens Gossip