Afgående Cameron: Min kalender er bemærkelsesværdigt tom

182 spørgetimer blev det til for David Cameron i Underhuset i det britiske parlament som premierminister.

Den sidste spørgetime onsdag eftermiddag var præget af godt humør og masser af vittigheder, som kom fra både Cameron og Labour-lederen, Jeremy Corbyn.

- Bortset fra et møde med dronningen i eftermiddag ser min kalender for resten af dagen bemærkelsesværdigt tom ud, indledte den afgående premierminister med henvisning til, at han senere onsdag skal til dronning Elizabeth II og indgive sin afskedsbegæring.

Flere medlemmer takkede Cameron for hans indsat som premierminister i seks år. Et enkelt kom også med forslag til nye karriereveje:

- Jeg har hørt, at der er flere ledige job for tiden. Det engelske landshold (fodboldlandshold, red.) mangler for eksempel en træner, og Top Gear (tv-program om biler, red.) mangler en vært, lød det fra MP Danny Kinahan.

Flere alvorlige emner fandt da også vej til spørgetimen. Blandt disse var hjemløshed i Storbritannien, den britiske økonomi og selvsagt det uundgåelige brexit.

Her holdt David Cameron fast i, at det bliver godt for Storbritannien at få et nyt forhold til EU, når landet på et tidspunkt træder ud af unionen.

Han understregede samtidig, at forholdet skal forblive tæt.

- Storbritannien bør forsøge at være så tæt på EU, som vi kan, sagde han.

Efter 40 minutters spørgetime gav konservative parlamentsmedlemmer David Cameron, som senere onsdag overlader sin post til indenrigsminister Theresa May, et stående bifald.

Parlamentsmedlemmer fra oppositionen brød parlamentarisk kutyme ved også at klappe - dog siddende.

Cameron meddelte sin afgang efter den britiske EU-afstemning 23. juni, da et flertal af de britiske vælgere stemte for at forlade EU.

Mandag trak Theresa Mays eneste modkandidat, viceenergiminister Andrea Leadsom, sig fra kampen om formandsposten i Det Konservative Parti og dermed også sit kandidatur til premierministerposten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip