Afgående formand for nationalscene vil savne magien

Fredag kom det frem, at Det Kongelige Teater får ny bestyrelsesformand, men allerede for en uge siden fik Stine Bosse et opkald, hvor hun blev informeret om, at hun ikke skal fortsætte på posten.

- Jeg mangler ikke opgaver. Men de mennesker og det magiske miljø, man får lov at kigge ind i, det kommer jeg klart til at savne. Men det bliver overladt i de bedste hænder, siger hun.

- Lisbeth Knudsen er et godt valg, og jeg ønsker hende alt det bedste med arbejdet, siger hun til Ritzau.

Kulturminister Bertel Haarder (V) har skiftet hele bestyrelsen ud. Lisbeth Knudsen afløser Stine Bosse som bestyrelsesformand.

Det er anden gang på kun fire år, at teatret får ny bestyrelse. Derfor er der både fra teatret og oppositionen blevet udtrykt bekymring for, at der vil mangle kontinuitet i bestyrelsen arbejde.

- I erhvervslivet ville man altid tøve med at skifte en bestyrelse helt og fuldt ud, siger Stine Bosse.

- Det er klart, de skal hurtigt op på beatet. Men det tror jeg også, de kan, siger bestyrelsesformanden, som påpeger, at teatret skal spare millioner de kommende år.

I sin tid som bestyrelsesformand har Stine Bosse blandt andet arbejdet på at skabe tillid mellem medarbejdere, ledelse og bestyrelse på teatret.

- Jeg håber, Lisbeth Knudsen vil fortsætte det spor, som er lagt i denne bestyrelses arbejde. Det handler om tillid og kommunikation, og at man skal kunne gøre ting sammen på teatret, som ikke står i avisen først, siger hun.

For få år siden skabte det en mediestorm, da en intern konsulentrapport blev lækket. Her blev der blandt andet skrevet om kokainmisbrug og mobning i balletten.

Stine Bosse har tidligere stået i spidsen for forsikringsselskabet Tryg. Hun bestrider i dag en lang række bestyrelsesposter, og hun er blandt andet formand for Europabevægelsen.

/ritzau/

Dagens Gossip