Afgående LO-boss: Vi skal blive bedre til at lytte

LO's afgående formand, Harald Børsting, har under LO's kongres i Aalborg måttet lægge ryg til kras kritik af den dagpengeaftale, som politikerne på Christiansborg nåede frem til i sidste uge.

Ud fra debatten på LO's kongres kunne man nærmest få det indtryk, at aftalen kun består af karensdage og lavere dagpenge til nyuddannede - og ikke, som det er tilfældet, også gør det lettere at genoptjene dagpengeretten og muligt at få dagpenge i op til tre år, hvis man arbejder undervejs.

I fagbevægelsen er der utilfredshed med, at LO, som sad med i Dagpengekommissionen, har sagt god for karensdage uden dagpenge og lavere dagpenge til nyuddannede uden børn.

Hvis politikerne tror, at dagpengediskussionen er lukket nu, tager de fejl, har det gentagne gange lydt fra talerstolen.

Men Børsting maner til besindighed. Han er ikke enig i, at fagbevægelsen er blevet kørt over, siger han i sine afsluttende kommentarer til debatten.

- Vi skønnede, at vi var bedst stillede ved at gå på kompromis i kommissionen.

Og med direkte adresse til de fagforeningsledere, der siger, at diskussionen ikke er slut, opfordrer den afgående formand til i stedet at fokusere på, hvordan reformen bliver gennemført, og om den får de konsekvenser, politikere og eksperter regner med.

- I skal sætte jer helt ind på skødet af de politikere, der skal implementere den her aftale. Der er så mange detaljer i det danske dagpengesystem, at end ikke kommissionen kom ned i dem alle, lyder Børstings opfordring til sin efterfølger.

Selvom Børsting mener, at dagpengeaftalen var det bedste, fagbevægelsen kunne opnå, så erkender han, at LO kan blive bedre til at inddrage sine medlemmer.

- Vi skal blive bedre til at lytte til baglandet og inddrage alle. Jeg hører, hvad I siger, siger den afgående formand.

Tirsdag bliver det afgjort, hvem der kommer til at efterfølge Børsting som formand for LO. Nuværende næstformand Lizette Risgaard er favorit til at vinde over formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening, Flemming Vinther.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip