Afghanske tolke kan få svært ved at få hjælp fra Danmark

Tolkene har været hyret gennem det private amerikanske firma Mission Essential Personnel, og virksomheden reagerer tilsyneladende ikke på forsvarets forespørgsler. Trods gentagne rykkere har virksomheden stadig ikke svaret for Forsvarskommandoens spørgsmål om, hvad der er blevet af de 37 tolke.

Regeringen indgik i foråret en aftale med Venstre, Konservative og Liberal Alliance om dansk hjælp til 195 tolke, der har bistået danske soldater i Afghanistan. Men uden oplysninger om for eksempel tolkenes navne og ansættelsesperiode, vil det være svært for de danske myndigheder at vurdere deres sag, og om de i givet fald skal have hjælp lokalt eller have mulighed for at få asyl i Danmark.

Det er dårligt nyt for Amnesty International, der længe har argumenteret for, at de afghanske tolke skulle have hjælp fra Danmark.

»Vi troede egentlig, der var fundet en løsning, som kørte på skinner nu. Det virker helt grotesk. De her mennesker er et mål for Taleban, så de kan ikke gå og vente ret længe på, at sagsbehandlingen kommer i gang,« siger Ole Hoff-Lund, talsmand for Amnesty International i Danmark, til Information.

Enhedslistens forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen (EL), mener, at det er »fuldstændig uacceptabelt.« Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) ønsker ikke at kommentere sagen på nuværende tidspunkt, skriver Information, der heller ikke har kunnet få fat i Mission Essential Personnel.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip