Afgørelse: KiMs må gerne sige "smager af nere"

Var det racistisk og diskrimenerende, da Kims i efteråret reklamerede for sine peanuts og sluttede tv-reklamen af med at lade en meget nasal nøddeekspert fastslå, at produktet "smager af nere"? Nej, lyder det klare svar fra Radio- og TV-nævnet.

African Empowerment Center ved Roger Mathiesen mente ellers, at den afsluttende joke i reklamen kunne misforstås, så der i stedet blev sagt "smager af neger", og derfor havde man klaget til Radio- og TV-nævnet.

Det var den fiktive nøddeekspert Michael Madsen, som African Empowerment Center mente gik over stregen.

LÆS OGSÅ: Racisme-anklage: KiMs ændrer "neger-reklame"

I reklamen har eksperten nemlig netop fået fjernet mandler, og derfor har han store problemer med at udtale bogstavet m. Derfor siger han blandt andet:

"Her på Kins er råvaren alfa omega. Derfor får vi alle vores peanuts fra Anerika, hvor de får nasser af sol, inden de er nodne. Hos Kins rister vi den og snager den til med et gran salt… Nen: Der er også en nulighed for andre krydderier. Ja, lige med undtagelse af kardenonne. Dét har vi prøvet, ikke Nargit? Det snager ikke godt."

Og sidst i reklamen kommer det så fra nøddeeksperten: "Kins peanuts. Snager af nere"

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

I et høringssvar forklarede Kims, at der ikke var tale om en racistisk udtalelse, men blot ét af flere vrøvleord på grund af nøddeeksperten talefejl. Desuden påpegede man, at der sammen med den afsluttende speak fra manden også står teksten "Smager af mere" på skærmen.

Den forklaring var Radio- og Tv-nævnet altså enige i, og sagen får derfor ikke nogle konsekvenser for Kims.

Firmaet valgte dog allerede i efteråret at ændre den afsluttende speak, så det ikke længere er den nasale nøddeekspert, men en kvinde stemme, der klart og tydeligt siger "Smager af mere."

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip