Afhøring af nøglevidne i pædofilisag må afbrydes

Den længe ventede afhøring af et centralt nøglevidne i en stor pædofilisag i Retten i Randers må onsdag udsættes, da vidnet Shannon McCoole ifølge de danske myndigheder ikke kunne afhøres, uden at hans advokat var til stede.

Shannon McCoole var grundlægger og topadministrator på "The Love Zone". Verdens formentligt største pædofile netværk med over 40.000 brugere.

I retssagen i Randers er en 48-årig dansker tiltalt for at have spillet en vigtig rolle som medadministrator på samme netværk.

Den nu 33-årige McCoole blev for nylig idømt en historisk høj straf i Australien på 35 års fængsel. Han skulle tirsdag vidne via et videolink fra Australien, hvor han afsoner sin dom.

Men da afhøringen går i gang onsdag, opdages det, at McCoole ikke som lovet har sin advokat til stede hos sig under afhøringen.

Det har han ønsket, fordi han har anket strafudmålingen af sin lange dom.

- Det er et problem, når han har bedt om at få sin advokat til stede, siger dommer Rikke Holler.

Hun bakkes op af både anklager og forsvarer.

Retsmødet afbrydes derfor midlertidigt, mens det forsøges at skaffe en advokat til australieren.

Den nu 33-årige Shannon McCoole arbejdede med udsatte børn, indtil han blev grebet i et gigantisk dobbeltspil.

For samtidig havde han groft misbrugt mindst syv udsatte børn, han har skulle passe på. Herunder et 18 måneder gammelt spædbarn.

Samtidig stod han bag pædofilinetværket "The Love Zone".

Pågribelsen af ham gav politiet muligheder for at trænge dybt ind i de pædofiles maskinrum, fordi han overgav de nødvendige koder til politiet, så de kunne lade som om, at han stadig kørte sitet.

Blandt andet sammen med den danske tiltalte TL. Danskeren har hele tiden fastholdt, at han havde en ubetydelig rolle i driften af det store pædofile netværk.

Derfor var afhøringen af australieren imødeset med stor spænding.

/ritzau/

Dagens Gossip