Afhørt Platini har politisk opbakning i hjemlandet

Fredag kom det frem, at Michel Platini, præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), har modtaget en millionbetaling fra den anklagede Sepp Blatter, der står i spidsen for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Blatter stopper som Fifa-præsident til februar grundet sin indblanding i den verserende Fifa-skandale, og Platini forsøger at blive hans efterfølger, men den franske fodboldlegende er nu blevet blandet ind i Fifa-stormvejret grundet betalingen fra 2011.

Det har fået myndighederne til at afhøre Platini om, hvorfor han skulle have de to millioner schweizerfranc (13,7 millioner kroner, red.) af Fifa.

Uefa-præsidenten har forklaret sig og bedyrer sin uskyld, og i hjemlandets regering er der fortsat opbakning til den tidligere stjernespiller.

- Vi er heldige at have Michel Platini, som var en stor sportsmand, og som nu er en fantastisk leder i toppen af Uefa. Jeg har fuldstændig tillid til ham, siger Frankrigs premierminister, Manuel Valls, ifølge dpa.

Platini hævder, at betalingen er helt efter bogen i forhold til et stykke arbejde, han på kontrakt har udført for Fifa.

Franskmanden er lige nu en af tre kandidater til at overtage præsidentposten i Fifa til februar, og han nævnes i medierne som den store favorit til valget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip