Aflyser koncerter: Mark Knopfler i protest mod det russiske styre

Den tidligere Dire Straits-forsanger og guitarist skulle have været på scenen i Moskva den 7. juni og dagen efter i Sct. Petersborg, men hans russiske fans må i stedet nøjes med at få deres penge tilbage.
Knopfler bliver hjemme i protest.

Rockveteranen er vred over, at præsident Vladimir Putin tilsyneladende slår hårdt ned på organisationer som Amnesty International, Transparency International og Human Rights Watch. De blev i februar og marts udsat for skatterazziaer med forhåndsordren »nul tolerance«.

Politiaktionerne har udløst bøder på op til en halv million rubler, cirka 92.000 kroner.
»På baggrund af den jagt, menneskerettighedsorganisationerne udsættes for, har jeg besluttet at aflyse mine forestående koncerter i Rusland«, skriver Knopfler i en udtalelse og tilføjer: »Jeg har altid været glad for at spille i Rusland, ligesom jeg holder meget af landet og befolkningen, så jeg håber, det politiske klima snart ændrer sig«.

Knopfler var også blandt de musikere, som kritiserede det russiske regimes fængsling af tre medlemmer af punkkollektivet Pussy Riot. To af kvinderne sidder stadig bag tremmer for deres protestaktion mod Putin i en af Moskvas ortodokse katedraler.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip