Aflytninger kan fælde international giganthæler

Skrevet af admin

21/11/2013

Dagens topnyheder

Ved Retten på Frederiksberg sidder en 41-årig mand torsdag tiltalt for hæleri i gigantklassen, og det er ikke småting, dommerne skal tage stilling til.

Irakeren, der har boet i Glostrup, anklages for at have modtaget enorme mængder stjålne varer fra en velorganiseret kriminel organisation af tyve og røvere og derefter sendt dem videre til Irak.

Og særligt aflytninger af flere hælermistænkte og sigtede kan få fælden til at klappe for den sigtede. I hvert fald brugte anklager Mads Schønning Frandsen lang tid på at læse telefonsamtaler op.

I samtalerne skulle de involverede angiveligt aftale priser for stjålne varer og mødesteder, hvor handlerne skulle foregå.

- Det handler om god eller ond tro. Burde den tiltalte vide, at de ting, han havde på sin bopæl og i sin besiddelse, var stjålne genstande, spurgte anklageren.

Den 41-årige skal blandt andet have forsøgt at sende mere end et ton stjålne mobiltelefoner, bærbare pc'er, tv-apparater og andre ting ud af landet via firmaet Iraq Posting.

En forsendelse indeholdt angiveligt 11 kameraer, 43 laptops, en stribe mobiltelefoner og andre ting, der tilsammen vejede 123 kilo.

En anden sending var på 36 kilo og indeholdt officielt tøj, men det var i stedet mobiltelefoner, kameraer og computere, der lå i pakken, lyder det i anklagen.

I alt er irakeren tiltalt for over 70 forhold.

Under anklagerens forelæggelse protesterede den tiltaltes forsvarer, Henrik Dupont Jørgensen, flere gange.

- Beviserne skal føres rigtigt, sagde han.

Forsvareren mente, at anklageren inddrog materiale om andre sigtede, der endnu ikke er dømt, og at beviser fra politiets telefonaflytning skulle afspilles i retten, hvorefter de implicerede skulle indkaldes som vidner.

Aflytningerne bliver nu spillet på retssagens anden dag, 12. december, ligesom de involverede bliver indkaldt til afhøring.

Sagen begyndte for alvor at rulle ved en tilfældighed, da to politifolk en aften i februar undrede sig over en varebil på Valby Langgade, der læssede kasser af til Iraq Posting.

Da de kiggede indenfor, opdagede de pallevis af elektronik, som menes at være tyvekoster.

Forinden var politiet på sporet af den mulige hælerring og havde både aflyttet telefoner og overvåget flere af de nu sigtede.

Anklageren lægger op til både fængselsstraf og udvisning til den tiltalte iraker. Det forventes, at der falder dom i december. Andre involverede kommer for retten senere.

/ritzau/