Afrettet skud efter 95 minutter redder Liverpool

13/12/2015

Det er sjældent, at 2-2 hjemme mod West Bromwich bliver betragtet som en halv sejr af et hold, der i egne øjne er et storhold, men det var ikke desto mindre tilfældet for Liverpool søndag aften.

Fem minutter inde i anden halvleg udlignede Divock Origi nemlig til 2-2, da belgierens afslutning blev rettet af og gik i mål via stolpen.

Dermed var heldet i den grad på Liverpools side i kampen, selv om udligningen ud fra spilovertag ikke var helt ufortjent.

Det ene point ændrer dog ikke på, at Liverpool fortsat er stykke væk fra topholdene i Premier League. Det var anden runde i træk, at Jürgen Klopps mandskab måtte gå fra banen uden sejr.

Det mest positive med Liverpool-øjne er, at det ene point sikrer, at holdet ryger forbi bysbørnene fra Everton i tabellen og nu ligger nummer ni.

Derudover fik Jürgen Klopp et klart svar på, hvad han skal arbejde med. Liverpools defensiv var nemlig rystende ringe på modstanderes dødbolde.

I den anden ende begyndte det ellers godt for hjemmeholdet, der kunne juble efter 20 minutters spil.

Her tog midtbanespilleren Jordan Henderson et perfekt timet løb ind i straffesparksfeltet og hamrede køligt bolden i mål, da den blev headet hen til ham af Adam Lallana efter et indlæg.

Men lige så indøvet og elegant Liverpools offensiv var ved kampens første mål, lige så håbløs var defensiven ved 1-1-målet.

Først gik målmand Simon Mignolet forkert af et hjørnespark, og efterfølgende evnede ingen af forsvarsspillerne at få ordentlig ram på bolden, som Craig Dawson i stedet fik sendt i mål.

Kort før pausen så Liverpools defensiv igen yderst tvivlsom ud ved en dødbold, men holdet blev reddet af, at gæsterne korrekt fik underkendt et mål for offside, selv om kampens linjedommer ikke havde travlt med at løfte flaget.

Men efter 72 minutter gik den ikke længere. Nok engang så Liverpools forsvar passivt til efter et hjørnespark. Det udnyttede svenske Jonas Olsson til at bringe West Bromwich foran med 2-1.

Liverpool havde ellers været halvlegens bedste hold, men først sent inde i overtiden kom forløsningen for de mange tilskuere med Origis udligning.