Africa Cup-vært får stor bøde efter skandalekamp

06/02/2015

Det kommer til at koste Ækvatorial-Guineas fodboldforbund en bøde på 100.000 dollar, cirka 653.000 kroner, at dele af værtslandets fans gik amok under torsdagens Africa Cup of Nations-semifinale mod Ghana i Malabo.

- Ækvatorial-Guineas fodboldforbund bliver idømt en bøde på 100.000 dollar på grund af aggressiv adfærd, og fordi der er tale om, at der har været fortilfælde, meddeler det afrikanske fodboldforbund (CAF) på sin hjemmeside.

Under kvartfinalekampen mod Tunesien blev Ækvatorial-Guineas fodboldforbund idømt en bøde på 5000 dollar, cirka 33.000 kroner, på grund af dårlig sikkerhed på stadion.

Det gentog sig i kampen mod Ghana, der førte 3-0 med små 10 minutter tilbage, da kampen måtte afbrydes i cirka en halv time.

Ghanesiske fans måtte flygte fra deres pladser på tribunerne.

De var blevet overdænget med kasteskyts, og måtte stille sig ned bag det ene mål.

Da kampen blev genoptaget, nøjedes dommeren klogt nok med tre minutters tillægstid, så kampen kunne blive fløjtet af i en fart.

Ifølge CAF kom mindst 36 personer til skade under urolighederne. Ækvatorial-Guinea skal betale for alle omkostninger.

CAF har også dømt Ækvatorial-Guinea til at spille landets næste kamp uden tilskuere.

Denne del af straffen er dog blevet gjort betinget af, at der ikke sker nye uroligheder i kampen om bronze. Her skal Ækvatorial-Guinea lørdag møde Den Demokratiske Republik Congo.

Ghana skal møde Elfenbenskysten i finalen søndag.