Afrikansk stormagt er VM-klar trods nederlag

Visse nederlag er til at leve med, og sådan et oplevede Ghanas fodboldlandshold tirsdag aften, da "Black Stars" måtte bøje sig for Egypten, der vandt 2-1 i den anden VM-playoff-kamp, som blev spillet i Kairo.

Nederlaget betyder nemlig intet for ghaneserne, der vandt den første kamp med hele 6-1 på hjemmebane, og dermed er det vestafrikanerne, der kan indløse de eftertragtede billetter til VM i Brasilien næste år.

Ghana-spillerne virkede tilfredse med at forsvare den gevaldige føring fra det første opgør, og derfor var egypterne jævnt dominerende foran eget publikum.

Amr Zaki scorede det første mål efter 25 minutters spil, da han satte hovedet på en frisparksaflevering og passerede Fatawu Dauda i Ghanas mål.

Kort før tid øgede Hull-angriberen Gedo til 2-0, men egypterne manglede endnu tre mål, og det var som ventet en uoverkommelig omgave.

Midt i egypternes sidste satsning fik gæsterne reduceret ved Kevin-Prince Boateng, og så var sagen klar.

Dermed får publikum næste sommer i Brasilien et gensyn med en af afrikansk fodbolds absolutte stormagter i det seneste årti og kendte profiler som Michael Essien, Asamoah Gyan og Sulley Muntari.

Det er tredje gang, Ghana kvalificerer sig til fodboldens mest prestigefyldte turnering. Holdet nåede senest kvartfinalen ved VM i Sydafrika for fire år siden, hvor det endte i et straffesparksnederlag til Uruguay.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip