Afrikanske fodboldhelte modtaget af en million fans

Skrevet af admin

09/02/2015

Dagens topnyheder

Elfenbenskystens landsholdsspillere vendte mandag hjem til en storslået hyldest efter finalesejren ved Africa Cup of Nations.

Ifølge politiet var en million fodboldfans gået på gaderne i storbyen Abidjan for at fejre Yaya Toure og holdkammeraterne, der sent søndag slog Ghana med 9-8 på straffespark efter en målløs finale.

De ivorianske fodboldfans har gennem det seneste årti set landsholdet tabe to finaler, så det var en stor forløsning, at den næsten uendelige straffesparkskonkurrence søndag aften endte med en sejr.

Alle 10 markspillere havde skudt fra ellevemeterpletten, da holdets reservekeeper Baobacar Barry afgjorde sagerne. Første reddede han et forsøg fra Ghanas målmand, inden han med kramper i benene scorede det afgørende mål.

Præsident Alassane Ouattara har givet alle landets borgere fri fra arbejde mandag og bedt folket møde op på det nationale stadion for at fejre landsholdsheltene.

- Det er skønt. Vi havde et fantastisk hold og en træner uden lige. Folket er stolte, sagde præsidenten efter triumfen.

Allerede tidligt mandag morgen var stadion med plads til 45.000 tilskuere fyldt op, og politiet måtte bede folk om at blive væk af sikkerhedsmæssige årsager.

Hundredtusinder af mennesker iklædt de nationale farver - orange, grøn og hvid - var mødt frem på strækningen mellem lufthavnen i Abidjan og den 15 kilometer lange vej ind mod centrum af storbyen.

Elfenbenskysten vandt senest Africa Cup of Nations i 1992. Dengang blev Ghana ligesom søndag aften besejret i finalen efter en afgørelse på straffespark.

/ritzau/