Afsløring: Barfoed fik lejlighed gennem konservative kontakter

Med hjælp fra partikammerater fik Det Konservative Folkepartis formand, Lars Barfoed, i december måned mulighed for at leje en 114 kvadratmeter stor lejlighed på Frederiksberg, skriver Politiken.dk.

Det viser en redegørelse fra boligselskabet PrivatBo, som de har udfærdiget på opfordring fra magistraten i Frederiksberg Kommune.

Sagen begyndte at rulle, da Ekstra Bladet kunne afsløre, at Barfoed havde fået lejligheden uden om de gængse systemer, og at andre Frederiksbergborgere, som var interesserede i et sådant lejemål, end ikke kunne komme på venteliste til det.

I redegørelsen fremgår det, at selv om der er tale om Barfoeds private lejemål, bliver den første kontakt taget af generalsekretæren i Barfoeds parti, Martin Dahl.

»Den første kontakt kommer fra Det Konservative Folkepartis generalsekretær, Martin Dahl. Han ringer - på vegne af Lars Barfoed - til den lokale vælgerforeningsformand på Frederiksberg, Claus Wagenblast-Franck, som er medlem af Frederiksberg Boligfonds bestyrelse«, hedder det i redegørelsen.

Det skete 25. oktober sidste år. Wagenblast-Franck tog siden kontakt til den konservative formand i Frederiksberg Boligforening, Alfred Grinderslev, som »kontakter sit netværk på Frederiksberg«.

En lejlighed er ledig, og den bliver Barfoed - igen gennem Martin Dahl - tilbudt. Alfred Grinderslev har tidligere i pressen udtalt, at lejligheden havde været udbudt til ventelisten inden Barfoed fik den tilbudt. Eller faktisk sagde han først til BT, at den ikke havde været udbudt, men trak det senere tilbage.

Men det passer ikke, siger PrivatBos direktør, Kirsten Thøgersen.

Lejet uden om ventelisten

- Lejligheden har ikke været udbudt til ventelisten. Det har den ikke, fordi vi kort inden havde sendt forespørgsel ud om en lignende lejlighed. I den forbindelse var der kun to interesserede på den interne og eksterne venteliste. De sagde begge nej efter at have beset lejligheden.

-Siden lagde vi lejligheden på boligportal.dk, men fik ingen henvendelser. Vi gjorde det igen og fik en henvendelse fra en person, som endte med at leje lejligheden. Derfor så vi ingen grund til at skrive ud til de personer igen med en lejlighed, der var tilsvarende, siger hun til politiken.dk

Men er det rigtigt forstået, at det er kutyme, at I lægger lejlighederne på boligportal.dk og sender dem ud til ventelisten? (Politikens journalist spørger red.)

- Det er det, men dem på ventelisterne er normalt interesserede i store og billige lejligheder. Det er det her ikke.

Og blev Barfoed lejlighed lagt ud?

- Nej. Vi bruger normalt ventelisterne til alle lejligheder, men når vi kommer til de store renoverede lejligheder er det noget andet, for det er ofte svære at leje ud, siger Kirsten Thøgersen.

Det Konservative Folkeparti oplyser over for politiken.dk, at Lars Barfoed ikke ønsker at kommentere sagen. Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Martin Dahl.

Frederiksberg Kommune har bedt PrivatBo om en ny redegørelse, da de ikke finder den nuværende tilstrækkelig.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip