Afslut sommeren med en skitur

Snart går sommeren for alvor på hæld, og det er på tide at planlægge vinterferien. For mange betyder det en tur på ski. Savner man allerede nu komme ud på løjperne, eller har man brug for at øve sig, inden det går løs i den frie natur, kan man tage en tur til Torsby Ski Tunnel i Värmland i Sverige, hvor det er muligt at stå på ski hele året.

I skitunnelen i Torsby er der snegaranti hele året og i minus tre grader kan man mærke sneen under brædderne, selvom vejret udenfor viser plusgrader.

At stå på ski midt om sommeren og føle kontrasten mellem en varm sommerdag og vinterklimaet er i skitunnelen en helt særlig oplevelse, og er man bidt af en gal skistøvle, er skitunnelen i Torsby en god måde at forene passionen for ski med en sommer- eller efterårsferie og dermed tage hul på skisæsonen, før den officielt er i gang.

Læs også: Tag på skitur i Aarhus

Den 1,3 kilometer lange tunnel byder på et varieret terræn, hvor der er stigninger på op til 12 meter. Der er spor i begge retninger til langrendsski og så er det også muligt at forbedre sine talenter inden for skiskydning, som er en meget populær sport hos vore norske og svenske naboer.

I skitunnelen er det ikke blot private skiløbere, der har mulighed for at træne. Skitunnellen benyttes faktisk også af professionelle skiløbere, og derfor er det ikke ualmindeligt, at der er professionelle skiklubber og landshold på besøg i skitunnelen.

Sneen i tunnelen fremstilles ved hjælp af snekanoner, og der er stor fokus på affugtning, ventilation og belysning, så oplevelsen med at være i skitunnelen i sin helhed føles som den ægte vare.

Det er muligt at købe adgang til Torsby Ski Tunnel på timebasis eller via dagskort, der fås til op til flere dage, ligesom det også et muligt at købe et årskort. Man kan booke en skiinstruktør, der kan hjælpe med at sætte basisteknikken på plads, hvis man ikke er vant til at stå på ski.

Samtidig kan man også leje ski og udstyr i Torsby Ski Tunnel, hvis man ikke medbringer hjemmefra.

Dagens Gossip