Afstemning om FNs Syrien-resolution kan komme fredag nat

Skrevet af BNB

27/09/2013
Afstemningen vil kunne finde sted her, hvis Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) forinden godkender en aftale mellem Rusland og USA om at underlægge de kemiske våben i Syrien international kontrol, oplyser andre diplomater til nyhedsbureauet AFP.Den russiske FN-ambassadør, Vitaly Churkin, sagde ifølge Reuters torsdag, at der fra russisk side er håb om, at afstemningen kan finde sted natten til lørdag dansk tid. Han siger desuden, at nogle ministre, der deltager ved FNs generalforsamling i New York i disse dage, »forlænger deres ophold for at kunne deltage i afstemningen«.USA og Rusland nåede torsdag til enighed om et udkast til resolutionen, der skal føre til ødelæggelsen af det syriske arsenal af kemiske våben.BNB

Mest læste i dag

Afstemningen vil kunne finde sted her, hvis Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) forinden godkender en aftale mellem Rusland og USA om at underlægge de kemiske våben i Syrien international kontrol, oplyser andre diplomater til nyhedsbureauet AFP.

Den russiske FN-ambassadør, Vitaly Churkin, sagde ifølge Reuters torsdag, at der fra russisk side er håb om, at afstemningen kan finde sted natten til lørdag dansk tid. Han siger desuden, at nogle ministre, der deltager ved FNs generalforsamling i New York i disse dage, »forlænger deres ophold for at kunne deltage i afstemningen«.

USA og Rusland nåede torsdag til enighed om et udkast til resolutionen, der skal føre til ødelæggelsen af det syriske arsenal af kemiske våben.

BNB