Aftale om 27 F-35 kampfly er på plads

Danmarks næste kampfly hedder F-35 Joint Strike Fighter. Og Danmark køber 27 styk af flytypen.

Det står fast, efter forhandlinger i Forsvarsministeriet torsdag. De Konservative mener, at Danmark køber for få fly, og at finansieringen vil belaste Forsvaret for hårdt. Derfor har partiet valgt at forlade forsvarsforliget.

Det er opsigtsvækkende, fordi De Konservative som et af de fire gamle partier traditionelt altid er med i forsvarsforligskredsen. Partiet regnes normalt også blandt de partier, som er parat til at påtage sig regeringsansvar, hvilket indebærer, at man er med i de centrale forlig.

De Konservative har dog hele vejen fastholdt et ønske om, at Danmark køber 43 fly, fordi man mener, det er nødvendigt for at kunne løse de samme opgaver, som de danske F-16 kampfly løser i dag.

Det vil blandt andet sige, at der skal være nok kampfly til at forsvare det danske territorium, samtidig med at Danmark sender kampfly ud til internationale missioner mod eksempelvis Islamisk Stat.

Det mener regeringen dog godt kan lade sig gøre med 27 kampfly.

Også SF, der under en del tumult kom med i forsvarsforliget i 2011, da partiet kom i regering, har valgt at forlade forsvarsforligskredsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip