Aftale om el-biler er på plads

Et flertal i Folketinget er fredag blevet enige om femårig indfasning af afgifter på el-biler.

Det skriver en række folketingspolitikere på Twitter.

Det betyder, at man vil indfase en gradvis overgang til afgifter af el-bilerne over fem år, således at afgiften indfases med 20, 40, 65, 90 og til sidst 100 procent i 2020.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger, han er glad for, at det er lykkedes at lave "en bred aftale", som gør det væsentligt dyrere at køre store end små el-biler.

Enhedslisten og SF er ikke med i aftalen, da partierne mener, at den ikke er "ambitiøs nok".

- Der er stadig behov for at holde hånden under el-bilmarkedet i længere tid, siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested.

De Radikales Martin Lidegaard beskriver på Twitter aftalen som "ikke perfekt, men langt bedre end alternativet". Lidegaard hæfter sig i sin korte kommentar ved, at aftalen rummer særligt gunstige forhold for små og mellemstore el-biler.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, beskriver det som "en nænsom indfasning, der også tager hensyn til almindelige bilejere".

Liberal Alliance forlod forhandlingerne allerede torsdag med besked om, at partiet ikke kunne stå inde for en aftale, da man ifølge skatteordfører Merete Riisager ikke kunne gå med til, at det skulle blive dyrere at være bilejer.

- Det er ganske velkendt, at vi vil gøre alle biler billigere - uanset om de kører på el, benzin eller diesel. Men vi anerkender også, at en afgiftsfritagelse på el-biler er bedre end ingenting, så længe man ikke sender regningen videre til andre bilejere eller hæver en anden afgift, sagde hun torsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip