Aftale om flere praktikpladser næsten i hus

Regeringen er ifølge Ritzaus oplysninger tæt på at kunne lukke to vigtige delaftaler i forbindelse med næste års finanslov.

Både en aftale om at skabe flere praktikpladser samt en aftale om fordeling af forskningsreserven kan falde endeligt på plads måske allerede onsdag.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) har onsdag formiddag haft alle partier til møde for at forhandle om en aftale, der skal sikre praktikpladser til de unge, der gerne vil gennemføre en erhvervsuddannelse.

Forhandlingerne er så fremskredne, at parterne ventes indkaldt igen til forhandlinger senere onsdag, hvor formålet ifølge flere kilder er at komme frem til en endelig aftale.

Ifølge Ritzaus oplysninger tyder det på en bred aftale med deltagelse af alle Folketingets partier.

Når det gælder aftalen om fordeling af 700 millioner kroner fra den såkaldte forskningsreserve, ser regeringen derimod ikke ud til at få Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti med.

Partierne mødes til forhandling hos uddannelsesminister Morten Østergaard (R) onsdag eftermiddag.

Her vil de borgerlige partier endnu engang stejle over især finansieringen, hvor regeringen vil finde 140 millioner kroner ved at sænke tilskuddet til private høreapparater.

Danskerne kan undgå ventetiden på høreapparater i det offentlige ved at få tilskud til at købe høreapparater af private hørecentre. Det tilskud vil regeringen reducere for at udligne, at priserne på høreapparater er faldet, men det vil VKO ikke være med til.

Ifølge Ritzaus oplysninger føler regeringen sig dog så sikker på, at Enhedslisten kan støtte forslaget, at en aftale snart kan falde på plads.

Også Liberal Alliance kan ende med at gå med i aftalen, hvis partiet får forsikring om, at der ikke sker en konkurrenceforvridning i forhold til private høreklinikker.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip