Aftale om folkeskolen er »altafgørende« for kommunerne

Det økonomiske grundlag for, at kommunerne kan igangsætte den netop aftalte skolereform fra skoleåret 2014-2015, er nu på plads, lyder det.

»Dermed er der skabt et solidt fundament for, at elevernes læring kan blive styrket,« siger Erik Nielsen.

Rødovre-borgmesteren fastslår, at den politiske aftale om en folkeskolereform, som tidligere torsdag faldt på plads efter endnu en forhandlingsrunde mellem regeringen og Konservative, er afgørende for kommunernes måde at arbejde på.

»Det helt afgørende er jo, at der er en lov, vi kan arbejde efter. For ellers skulle vi ud og lave noget, som vi måske godt kunne og også kunne få økonomi til, men hvor vi kunne risikere, at der ikke var en lov, som beskrev, hvad pædagoger og lærere kunne lave i folkeskolen. Meningen er jo, at der skal kunne arbejdes sammen,« siger Erik Nielsen.

Kommunerne får i 2014 tilført 200 millioner kroner om året til at indføre folkeskolereformen. Fra 2015 stiger beløbet til 400 millioner kroner årligt, og derudover vil der blive afsat en milliard kroner til efteruddannelse af lærere frem til 2020, ligesom der i de kommende tre år er afsat 1,8 milliarder kroner til de kommuner, som har særlige udfordringer på skoleområdet.

Erik Nielsen forsikrer, at Danmarks 98 kommuner kan løfte opgaven med at implementere den nye skolereform.

»Vi er i stand til at levere den nye folkeskole og forhåbentlig også på en måde, som betyder, at det bliver en rigtig god udvikling, der kommer til at ske,« siger Erik Nielsen.

Han fastslår ligeledes, at han er tryg ved, at kommunerne kan overholde den netop indgåede økonomiaftale, men nogen garantier tør han ikke give.

»Sikker i min sag kan jeg aldrig blive, det ville være dumt politisk, men jeg tror, at vi kan løse det, også med budgetterne,« siger Erik Nielsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip