Aftale om ny Storstrømsbrom er faldet på plads

Og det bliver Infrastrukturfonden, der skal levere finansieringen på de 3,9 milliarder kroner, som broen kommer til at koste.

Den nye Storstrømsbro skal erstatte den gamle, da den ikke længere kan holde til den øgede jernbanegodstrafik.

»Det er vigtigt for dansk erhvervsliv at kunne køre godstog direkte fra Danmark til Europa. Det er visionen for Femern-forbindelsen, men det kræver, at Storstrømsbroen kan holde til de tunge tog. Det kan den ikke. Derfor spillede regeringen ud med at bygge en ny i oktober måned finansieret med penge fra Infrastrukturfonden,« siger de Radikales transportordfører, Andreas Steenberg (R), i en pressemeddelelse.

Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), glæder sig over, at der er faldet en aftale på plads, men er alligevel ikke helt tilfreds,

»Venstre havde gerne set, at dagens broaftale også kom til at omfatte en række andre grydeklare trafikale projekter. En politisk aftale om disse projekter afventer imidlertid, at regeringen frigiver de penge, der allerede er reserveret hos finansministeren, til den kommende motorvej mellem Holstebro og Herning, der skal stå færdig i 2018,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Den ny Storstrømsbro skal efter planen stå færdig i 2021.

Dagens Gossip