Afviser at bøje sig for Nordkorea

Sådan lyder erklæringen fra den amerikanske præsident, Barack Obama, efter et møde med sin sydkoreanske kollega, Park Geun-hye tirsdag.

Her enedes de to præsidenter om, at der ikke kan blive tale om at bøje sig for de nordkoreanske krav, ligesom det er op til Nordkorea at sætte en stopper for den aktuelle krise og sine trusler om atomangreb mod nabolandene og USA.

»Hvis Pyongyang troede, at de nylige trusler ville drive en kile mellem Sydkorea og USA, eller på en eller anden måde skaffe Nordkorea international respekt, er denne dag endnu et bevis på, at Nordkorea har fejlet igen,« sagde Obama ifølge AFP efter mødet med sin sydkoreanske kollega, hvor de blev enige om at styrke det militære samarbejde og stille krav til nordkoreanerne om at ændre sit atomprogram, inden nye forhandlinger kan komme på tale.

Få timer inden mødet i Det Hvide Hus i Washington havde Nordkorea truet med et omdanne de sydkoreanske grænseøer til »et hav af flammer«, hvis så meget som et enkelt missil landede på den nordkoreanske side af grænsen under militærøvelser mellem Sydkorea og USA.

Trods den hårde retorik tyder det på, at spændingerne på Den Koreanske Halvø er ved at aftage, efter Nordkorea tidligere på året gennemførte sin tredje atomprøvesprængning og erklærede, at man var i færd med at forberede sig på en atomkrig med USA.

En repræsentant for det amerikanske militær meddeler ifølge AFP, at nordkoreanerne har flyttet to mellemdistanceraketter fra en affyringsrampe og dermed signaleret, at man for nuværende ikke har planer om en prøveaffyring.

Dagens Gossip