IS afviser drabsrygte: Afghansk leder er i live

Der er ikke hold i rygterne om, at en højtstående officer og leder af Islamisk Stat (IS) i Afghanistan er blevet dræbt i et luftangreb.

Det oplyser den militante bevægelse mandag i en lydoptagelse, hvor stemmen på båndet angiveligt skulle tilhøre den påståede dræbte leder Hafez Saeed, skriver Reuters.

Lørdag forlød det ellers ifølge den afghanske efterretningstjeneste (NDS), at Saeed havde mistet livet i et amerikansk droneangreb.

Han menes at være leder af Islamisk Stat i "den såkaldte Khorasan stat", der henviser til et historisk navn for Afghanistan og Pakistan.

To militante med tilknytning til Islamisk Stat bekræftede over for AFP drabet på Hafez Saeed lørdag, men det bliver nu modsagt i lydoptagelsen, der er blevet lagt på en hjemmeside for Islamisk Stat.

Lydfilen er dog ikke blevet verificeret som autentisk, skriver Reuters.

Hafez Saeed, der blev født i Pakistan, menes at være blandt en lille, men voksende gruppe af højtstående Taliban-krigere, der er hoppet over til Islamisk Stat.

Flere af dem har været mål for amerikanske droneangreb, der i den seneste uges tid har kostet tre andre officerer i Islamisk Stat livet, heriblandt Shahidullah Shahid og Gul Zaman.

Den amerikanske general John F. Campbell, som er chef for Natos styrker i Afghanistan, vurderede lørdag over for AFP, at Islamisk Stat rekrutterer aktivt blandt Talibans krigere og andre militante i Afghanistan, men at den yderliggående bevægelse ikke opererer i landet i øvrigt.

/ritzau/

Dagens Gossip