Afvisning af Dong-aftale er på bordet på SF-krisemøde

SF's fremtid i regeringen kan meget vel være på spil under aftenens krisemøde i partiet.

Kræfter både i partiets indflydelsesrige landsledelse og helt ind i folketingsgruppen arbejder på at skaffe opbakning til en vedtagelse om, at SF ikke vil bakke op om regeringens aftale om frasalg af en del af Dong til investeringsgiganten Goldman Sachs.

Det bekræfter flere kilder over for Ritzau.

En sådan vedtagelse vil pålægge SF på Christiansborg at afvise aftalen, der formelt skal stemmes igennem Folketingets Finansudvalg torsdag.

På krisemødet - der afholdes i DGI-byen i København onsdag aften - skal der på papiret ikke skal tages stilling til, om SF skal træde ud af regeringen eller ej.

Men hvis partiet ender med en vedtagelse om at afvise salget af Dong-aktier til Goldman Sachs, så kan det meget vel ende med et punktum for partiets godt to år som regeringsparti, hvilket da også er betragtningen blandt nogle af de involverede SF'ere selv.

Det er uvist, om der tegner sig en opbakning til vedtagelsen om ikke at bakke op om Dong-aftalen. En kilde beskriver over for Ritzau udfaldet som "50/50".

Både finansminister Bjarne Corydon (S) og De Radikales gruppeformand Sofie Carsten Nielsen har gjort det klart, at de forventer SF's støtte til Dong-aftalen - i øvrigt sammen med Venstre, De Konservative og Liberal Alliance.

- SF er et regeringsparti, som har været med til at træffe denne beslutning og har godkendt den og vurderet, at det her er bedst for Danmark, og tilkendegivet, at det er det, vi bør gøre, og det regner jeg så også med ender sådan, sagde Corydon tirsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip