AGF banker topholdet: 3-0 ude over Vendsyssel

11/09/2014

AGF slog torsdag topholdet Vendsyssel FF 3-0 på udebane og er med sejren med helt fremme i topstriden i 1. division.

Topscorer Mate Vatsadze og Kim Aabech scorede for superliganedrykkerne i den svære udekamp, der endte med et nordjysk selvmål i overtiden.

Georgieren headede efter godt 20 minutter et indlæg fra Kim Aabech i mål, efter at Aabech næsten var gået i stå på kanten af straffesparksfeltet.

Den tidligere Lyngby- og FC Nordsjælland-spiller havde reelt ikke andre muligheder end at sende bolde op i luften i retning mod bageste stolpe. Da afleveringen samtidig ramte en modspiller på vejen, så hele Vendsyssels forsvar blev snydt, så kunne Vatsadze ugeneret heade AGF i front.

Det var angriberens syvende sæsonscoring for superliganedrykkerne.

AGF var altdominerende før pausen, og først i de sidste 45 minutter lykkedes det Vendsyssel-spillerne at true gæsternes mål.

Hjemmeholdet spillede mere aggressivt i anden halvleg og kom blandt andet tæt på med et frispark fra Chris Sørensen.

Kim Aabech sikrede dog AGF en fuld fortjent sejr, da han 20 minutter før slutfløjt modtog en aflevering fra Martin Jørgensen. Alene med Vendsyssel-målmand Jesper Christiansen lagde Aabech bolden ind til 2-0 ved den fjerne stolpe. Det var tredje kamp i træk, at angriberen kom på måltavlen.

I overtiden rettede hjemmeholdets Mads Greve et skudforsøg af, så bolden gik i eget net, og AGF-sejren endte på 3-0.

AGF rykker med sejren op på andenpladsen i 1. division - to point bag Vendsyssels tophold, der dog har spillet en kamp mere end aarhusianerne. Viborg har på tredjepladsen et point færre end AGF.